Immár II. alkalommal rendezték meg Bodrogkeresztúron az Ifjúsági alkotótábort. A tábor a Pap Miklós Népfőiskola a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Bodrogkresztúri Önkormányzat együttműködésével jött létre. Táborvezető Makoldi Sándor bodrogkeresztúri szobrász, a Szakgimnázium tanára.
Szombat este a Fesztiválkatlanban tartották Az Ég tartja a Földet című darabot, melynek szövegkönyv és dalszövegírója Lezsák Sándor Úr, zeneszerzője Szikora Robert, a mű írója pedig Zsuffa Tünde volt az előadást a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház adta elő Cseke Péter igazgató koordinálásával.
A bodrogkeresztúri Göncöl Báb Társulat, Makoldiné Dogossy Móni vezetésével Petőfi Sándor, János vitéz című meséjét adta elő bábelőadás formájában.
Tokaj A Trianoni Békediktátumra való megemlékezést Tokajban az Országzászló Emlékműnél tartották. A megemlékezést az Országzászló Egyesület nevében Dr. Simon Csaba és a Pap Miklós Népfőiskola nevében Mankovits Tamás szervezte.
A Bodrogkeresztúri Faluházban mindig nagyon jó hangulatú táncházakat szoktunk tartani. Most sem volt ez másképpen. A zenét most a Bakos zenekar biztosította a táncot pedig Szabó István és kedves felesége tanította.
Pazár Csaba meghívását elfogadva ellátogattunk Felsősóskútra, ahol Útmenti keresztet avattunk. Az avatás után visszasétáltunk a Népfőiskola épületéhez ahol különféle műsorokat nézhettünk meg nagyon jó hangulatban.
Szakmai napot tartottak a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjai, melyen természetesen a Pap Miklós Népfőiskola is részt vett. Nagyon hasznos napot tölthettünk Lakitelken, ahonnan sok új ötlettel tértünk haza. Alig várjuk, hogy részleteiben is bemutathassuk őket. Ilyen lesz a szeptembertől tervezett 2 hetente megvalósuló kézműves foglalkozás gyermekek részére (4-10 éves korosztály…
A Tokaji II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskola növendékei vehettek részt 3 napon keresztül a rendezvényen. A gyerekek minden délután játékos vetélkedőn tanulhattak a Hungarikumokról. Felvilágosítást kaptak a rendőröktől, hogy hogyan kerüljék el a kábítószereket és hogyan használják felelősségteljesen az internetet.
Először rendezte közösen a Tokaji Kulturális Központ, a Tokaji Világörökségi Bormúzeum és a Népfőiskola a rendezvényt.
Ungvári találkozó Volodymyr Chubirkoval, a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás kárpátaljai vezetőjével. A korábbi együttműködésünk folytatásaként, megbeszélést folytattunk a tokaji Makovecz Imre: Nomád Nemzedék Háza újraépítéséről, annak közös megvalósításáról.
Minden korosztály megtalálhatta a maga kedvére való elfoglaltságot, hiszen játszhattak a látogatók különböző kártyajátékokat, sakkot, de volt íjászat, hatalmas puzzle amit köszönünk szépen a Nemzeti Művelődési Intézetnek és természetesen tojásfestés is.
Immár 12. alkalommal rendezték meg Tokaj főterén a Passiójátékot, mely Jézus utolsó napjait mutatja be egészen a keresztre feszítésig.
Bodrogkeresztúri táncház a bodrogkeresztúri faluházban.
A március 15. megemlékezést a Paulay Ede színházban kezdhettük Tokajban.
2024.03.02.-án Tokajban megrendezésre került „A trianoni békediktátum máig tartó hatásai” című konferencia.
Münchenbe voltak hivatalosak a művészurak Mankovits Tamás Kuratóriumi elnökünkkel együtt. Mindent meg is terveztek előre: mikor indulnak, mikor érkeznek, mit mikor csinálnak, azonban nem várt fordulat állt be azzal, hogy a kiállítandó képeket nem engedték át az Ukrán határon.
Február 10-én szombaton igazán mozgalmas napok voltak Tokajban. 2024-ben igen korán, február 14 ért végett a farsangi időszak.
Nagy örömünkre szolgált, hogy 2024. február első hétvégéjére meghívást kaptunk Lakitelekre az Élő Hagyományok Kösöntyű találkozójára.
A csaknem negyed évszázaddal ezelőtt alapított Magyar a Magyarért Alapítvány mára Tokaj város kulturális életének megkerülhetetlen szereplője.
A Tokaji Pap Miklós Népfőiskola (Magyar a Magyarért Alapítvány) 2024. január 26-án, péntek este immáron harmadik alkalommal rendezte meg a III. Népzenei, Néptánc Farsangot a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskolában.
„JEL-KÉPZŐ” címmel nyílt kiállítás 2024. január 20-án a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, ahol a Makoldi család (Makoldi Sándor festőművész, Makoldi Sándorné néprajzos, festőművész, Makoldi Sándor Gyula tanár, szobrász és Makoldi Gizella festő-restaurátor, textilművész) alkotásai tekinthetők meg.
Nagy örömünkre szolgált a megkeresés, miszerint 3 fiatal érkezne hozzánk önkéntesmunkára  2023 nyarán. Természetesen szívesen vettük a fiatalok segítségét, akik a Nomád Nemzedék ház tereprendezésében segédkeztek.
Festészet, grafika kiállítás Munkács, évvégi egyeztetés a partnerszervezetekkel Munkács, Ungvár, Szentmiklós (kult.műv.50fő)
Jó látni ezt a tokaji közösséget, gyerekeket, felnőtteket, tizenkét évvel ezelőtt még gyerekeket, ma már felnőtteket, tanárt, vállalkozót, polgármestert, papot, lelkészt, iskolásokat, akik töretlen hittel két nagy vallási ünnepünket a Húsvétot a Passiójátékkal, a Karácsonyt a Betlehemes játékkal ajándékozza meg Tokaj városát.
Reggeltől a Tokaj Kincsei Egyesülettel közösen kirakodó vásárt rendeztünk a Tisza parti parkolóban, ahol népszerűsítettük a Tokaji Pap Miklós Népfőiskolát, civil szervezeteinket.
Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, az ERGO-Európai Regionális Szervezet, a Miskolci Egyetem és a Magyar a Magyarért Alapítvány idén harmadik alkalommal kerül szervezete meg a Forrás és Innováció Civil Konferenciát.
Magyar Művészeti Akadémia Miskolci Munkacsoportja és a Tokaji Pap Miklós Népfőiskola szervezésében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából kétnapos konferencia, Miskolc, MTA székház (képz.ism.45fő)
Az „Égerszög Művésztelep Közhasznú Alapítvány, a Magyar a Magyarért Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és Miskolci Regionális Munkacsoportja közös szervezésében valósult meg a Nomád Nemzedékek Háza Újjáépítése címet viselő konferencia a Világörökségi Bormúzeumban.
A bodrogkisfaludi faluház adott otthont a táncháznak.
Ekkor avatták fel a Kapocs Népfőiskola új tantermeit és szállásépületét a mórahalmi Babos tanyán.
Élményekben gazdag kirándulást tettek a Tokaji Pap Miklós Népfőiskola önkéntesei Kiscsőszön, Kőszegen és Agyagosszergényen a helyi népfőiskolák vendégeként.
Idén országszerte a Petőfi 200 emlékév keretein belül idéztük meg Petőfi, a költő és szabadságharcos emlékét. Tokajban szoboravatással emlékeztünk a költőóriásra.
A népfőiskolai hálózat lényege a folytonos kapcsolattartás másokkal.
Tokaj ezen az évén ünnepli fennállásának 950. évfordulóját.
A Hagyományok Háza és a POKET kiadó gondozásában jelent meg Berecz András Kossuth-díjas népdalénekes és mesemondó Kaptárbontás. Berecz András kedves magyar, csuvas, török és tuva meséi című kötete.
Turi Attila elnök beszédében az intézmény egyik legfontosabb jövőbeli céljaként egy kulturális hálózat kiépítését jelölte meg, amelyben hangsúlyos szerep jutna a Magyar Tudományos Akadémiának és más művészeti szervezeteknek egyaránt.
Lakiteleken találkozotak a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat 19 településének képviselői.
Az intézménynek helyet adó egykori Zichy-kastély 2017-től kezdődően teljeskörű felújításon esett át, az építési munkálatok befejeződésével végre lehetővé vált, hogy a múzeum újra megnyissa kapuit a látogatók előtt.
Máramarossziget szülöttje, Gertenyesi Hollósy Simon, a magyar tájfestészet egyik meghatározó alakjának ihletésére szervezték meg az I. Nemzetközi Természetművészeti Symposiont.
Az Éltető Lélek Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdetett a Miskolcon és térségében lakó festő- és grafikus művészek számára, amelynek keretében a művészet és a szakralitás összefüggéseinek témájában várták az alkotók munkáit.
Somogyi Győző kortárs festőművész „Magyar Hősök” című festménysorozatának megnyitójára került sor szeptember 15-én Tokajban a II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskolában.
A „Tokaj 950” jubileumi év programsorozatának egyik kiemelkedő eseménye volt a szeptember 15-én Tokajban megrendezett ismeretterjesztő konferencia.
2023 / 09 / 13

CIVIL INFO-NEA 2024

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, szervezésében került sor a CIVIL INFO – NEA 2023” címet viselő tájékoztató rendezvény megtartására Miskolcon a Vármegyeháza Dísztermében.
Az Égerszög-Művésztelep" Közhasznú Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata szervezésében nyílt meg a „Lélekjelenlét” címet viselő, Rudolf Mihály építész életművét bemutató kiállítás a Pesti Vigadóban.
A Szlovák Állami Televízió interjút készített Erfán Ferenc festő és iparművésszel, az ungvári Boksay József Szépművészeti Megyei Múzeum igazgatójával, Mankovits Tamás iparművésszel, a tokaji Pap Miklós Népfőiskola elnökével, a Magyar a Magyarért Alapítvány kuratóriumi elnökével, és Dr. Terdik Szilveszter művészettörténésszel.
A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja, az ÉLETFA Társadalom és Környezetkultúra Alapítvány és az ÉLTMŰTÁRS Művészeti és Civilitikai Egyesület „Magyarnak lenni” címmel szervezett konferenciát.
A Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjainak Lezsák Sándor elnök úr, Sütő Linda és Kárpáti Árpád tartott tájékoztatót a Hálózat előtt álló feladatokról.
Az ERGO – Európai Regionális Szervezet, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (B.-A.-Z. Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ), a Magyar a Magyarért Alapítvány (Tokaji Pap Miklós Népfőiskola) és az Ifjúságért Alapítvány műhelytalálkozót szervezett az aszú fővárosába, melyen részt vett Kovács Zsolt parlamenti képviselő, a (Kulturális Bizottság tagja), L. Simon László…
lengyel, ruszin, ukrán, magyar képzőművészek részvételével
Makoldi család művészeti kiállítása a Tokaji Világörökségi Bormúzeumban
Az MMA-val közös művészeti tábor. A Rovás Alkotóközösség és a MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének mestertábora, a MMA Miskolci Regionális Munkacsoportja valamint a Kassa Megyei Önkörmányzat támogatásával: lengyel, szlovák, magyar és ukrán alkotók részvételével. Bemutatkoztak a társművészetek képviselői. Ismeretterjesztő előadást tartott többek között Csáji Koppány László. „A magyarok nyomai az eurázsiai…
Kerekasztal beszélgetés a kortárs művészetről Rovás táborban.
Tokaji és bodrogkeresztúri teqballos fiatalokkal bemutató és részvétel.
Makovecz Imre alkotásának újjáélesztése, a Nomád Nemzedék Házának alapkőletétele:
A 19 legtehetségesebb Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjával és 5 szaktanárral.
A Tokaji Pap Miklós Népfőiskola leendő székháza udvarán a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum diákjaival, Közösségi Szolgálat keretén belül.
SZERVEZETFEJLESZTÉSI TANÁCSADÁSI NAPOK az ERGO és az Esély és Részészvétel Közhasznú egyesülettel. A helyzetképből az rajzolódott ki, hogy a folyamatosan leépülő civil szakpolitika ellenére van elhivatottság a folyamatok előre mozdítására, és ennek érdekében szükséges egy közös stratégia megalkotása.
A Tokaji Országzászlónál megemlékeztünk a Trianoni Békediktátum 103. évfordulójáról. Itt még együtt koszorúztunk Dr. Vitányi Béla tudós barátunkkal, Isten nyugosztalja!
Tájképek, portrék, egyházi tematikájú festmények és egyedi kerámiák. A művészdinasztiák munkásságát bemutató kiállítás ötletgazdája Magyarország ungvári főkonzulátusa. A művészcsalád munkásságát bemutató tárlaton Boksay József festményei mellett fia, ifjabb Boksay József, unokája Erfán Ferenc és Erfán Irina kerámiaművész alkotásait tekinthették meg.
Részvétel Helmut Kohl és Közép-Európa Tudományos Konferencián a Parlamentben.
Bemutatkozás az Innováció Kollégium előtt.
Zenélt a Madaras zenekar, Maier Reimund és felesége igazgatta a lábakat.
Kovács Zsolt heraldikus hiánypótló címerkötetét L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mutatta be Miskolcon, a Vármegyeházán.
A II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskolában, melyen tiszteletét tette Dr. Koncz Zsófia miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő. A Magyar a Magyarért Alapítvány, a Pap Miklós Népfőiskola valamint a Tokaj Kincsei Egyesület négy napos rendezvény keretében célul tűzte ki a tokaji általános iskolás gyermekek körében a hungarikumaink megismerését, a hagyományőrzést, a generációk…
Hagyományőrző Passió játék Tokajban.
„Gyakorlatok marketingre és kommunikációra” és műhelymegbeszélés „A kultúra innovációja, a civil közösségek innovációs kultúrája” címmel Ékes Ilona és Kárpáti Árpád, Palik Zoltán részvételével.
Kiállítást rendeztünk, s nyitottunk meg, ahol Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. Nagy megtiszteltetés volt, hogy Szarka Tamás polgármester, s a kiállítás kurátora, Zs Papp Ferenc meghívására, a Magyar a Magyarért Alapítvány és a Kárpátok Művészetéért és Kultúrájáért Egyesület gyűjteményéből válogatott kárpátaljai magyar, ruszin, ukrán képzőművészek kiállítását én nyithattam…
Pályázat keretében 20 gyereket 12 felnőttet öt országból (horvát, görög, román, spanyol, török gyerekek és pedagógusok) láttunk vendégül a Tarcali Klapka György Általános Iskolával, s mutattuk be tágabb környezetünket.
A Trianoni Békediktátum máig tartó hatásai címmel rendezett konferenciát a Tokaji Országzászlóért Egyesület és a Pap Miklós Népfőiskola. A témakört rendszeresen körbejáró civil szervezet rendezvénye ezúttal is magas szakmai minőséget képviselt, a helyi és környékbeli történészek és kutatók mellett a Magyarságkutató Intézet több szakembere is előadott a témában. A tanácskozást…
A MAGYAR A MAGYARÉRT ALAPÍTVÁNY, ÉS A PAP MIKLÓS NÉPFŐISKOLA szervezésében
ArtSpace Nemzetközi Konferencia Nyíregyháza-Sóstófürdő – Mária Alkotóház A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesülettel közösen szervezett konferencián kárpátaljai felvidéki művészek, civil szervezetek részvételével tartottuk meg.
Betlehemes játék Tokajban
2022 / 12 / 10

Mikulás Táncház

Egy pár hangulatkép a tokaji Pap Miklós Népfőiskola által a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában megrendezett Mikulás Táncházunkból.
2022. november 25-27. között egy felejthetetlen kiránduláson vettünk részt Kiscsőszön. Kovács Norbert, „Cimbi” és az ottaniak vendégszeretetét élvezhettük. A 100 lakos körüli település Veszprém megyében, a Somló hegytől nem messze található. Mikor sétára indultunk benne, nagyon sok értékkel szembesültünk.
Az 1849-es Vértanúkra emlékeztünk Tokajban.
A kárpátaljai képzőművészek megsegítésére kezdeményezett gyűjtést a Magyar Művészeti Akadémia.
Fővédnök: Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszter-helyettes Alkotó művészek: Angyalossy Sándor grafikusművész (Munkács), Bezpalko Viktor szobrászművész (Odessza), Csebikin Andrej (Kyiv),Erfán Ferenc festőművész (Ungvár), Hidi Endre szobrászművész (Budapest), Kuzma Borisz festőművész (Ungvár), Makoldi Sándor szobrászművész (Bodrogkeresztúr), Mankovits Tamás iparművész (Miskolc), Matl Péter szobrászművész (Munkács), Pavlisin Volodimir festőművész (Ungvár), Roman Yan-Pavlo (Ungvár),…
Andrejszki Judit, Kónya Mária, Péter Ágnes, Balázs Zoltán, Gáts Tibor, Horváth István, Orosz Krisztofer Levente társaságában. Magyar gasztronómiai bemutató a skanzenben, húsosderelye, meggyesderelye a helyiektől, alföldi gulyás Ágnes csipetkéjével, ahogy én főzöm… úgy tűnt ízlett!
A Tokaj szívében lévő 2600 m2 alapterületű ingatlanon lévő épület felújítását elkezdtük. Az eredetileg 125 m2 alapterületű kétszintes épületet háromszintűre bővítjük. Alsószinten kap helyet egy grafikai műhely, mosdóval, egy fedett terasszal. A másodikszinten egy 50 m2 alapterületű közösségi tér-előadó, egy fedett terasz, konyha, étkező, fürdőszoba, iroda lesz kialakítva. A harmadik…
2022 / 06 / 25

Tokaji Teqball

Tokaji teqballos fiatalok edzőtábora a Hungarikum Ligetben
Örülök, hogy beszélnek róla! Amikor Makovecz Imre megtervezte, s felépítettük - sokan, közösen - egy közösségi hely megépítéséről volt szó. Méltatlan helyre, helyzetbe került az épület, évtizedek óta (nyerőautomaták raktára lett, a durvábbakat nem említem), nem sokan sírtak érte! Most félig lerombolták tudatosan, vagy tervszerűen, kevés embert érdekelt! Bodonyi Csaba,…
Kitűnő előadók, előadások, gyönyörű környezet, találkozás régi-, új barátokkal, tartalmas beszélgetések…
Két kárpátaljai festőművész, Erfán Ferenc és Kopriva Attila festménye került méltó helyre Posta György tokaji-, Ivanics Imre csobaji polgármester jóvoltából. Ez által művészeti ezközökkel; festővásznakkal, festékekkel, tollakkal és más eszközökkel támogathattuk a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesülettel közösen a kárpátaljai művészeket és a belső Ukrajnából Kárpátaljára menekült ukrán művészeket. A…
Hétvégén hárs- és nyírfákat ültettünk Matl Péter és Makoldi Sándor szobrászművészekkel a Tokaji Pap Miklós Népfőiskola Táncsics Mihály úti leendő központja udvarára. A fiatalok is segítettek.
Rimaszombat, regionális együttműködés, kapcsolatépítés a civil szervezetek és népfőiskolák között a közösségfejlesztés, értékmegőrzés, oktatás, tehetséggondozás, felzárkóztatás, kultúra- művészetek, túrizmus, környezetvédelem, településfejlesztés témakörökben.
2022 / 04 / 28

Táncház Tokajban

Kitűnő hangulat, zene, tánc, 1-ig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában… Zenélt a Madaras zenekar, Maier Reimund igazgatta a lábakat. Vendégül láttuk a Tisza Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Ifjúsági Találkozó felvidéki, partiumi, vajdasági, lengyel és az anyaországi fiataljait. Megismételjük!
2022 / 04 / 26

Könyvadomány

Reprezentatív, igényes művészeti kiadványokkal lepte meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa, Sárba Katalin kulturális osztályvezető, valamint Tóth Norbert, a Kárpát-Haza Galéria kurátora az alapítványunkat. A Zetelaka-Deság Alkotótábor albuma, a művészeti évkönyvek, bemutatják a Kárpát-medence kitűnő kortárs képző- és iparművészeinek munkáit, életrajzát, színes képet adva a nemzeti összetartozásunkról. A könyvekből egy-egy sorozatot…
Április 19-20., tokaji-partiumi küldöttség látogatott el Lakitelekre a Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) vendégeként. Závogyán Magdolna, az NMI főigazgatója kötetlen beszélgetésen fogadott bennünket, Tirts Tamást az EMET főigazgató-helyettesét, Dr. Balázs Zoltánt a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem tanszékvezetőjét, Dr. Balázsi Károly főiskolai tanár urat. Körbejártuk a Hungarikum Ligetet,…
Tizedik alkalommal rendeztünk civil kezdeményezésre passiójátékot Tokajban, a Paulay Ede Színház udvarán. A mintegy harminc-negyven szereplővel zajló előadás civil kezdeményezésre jött létre.
2022 / 03 / 24

Film Tokajról

Egy kis érdekesség Tokajról, Tarcalról, Bodrogkisfaludról, Bodrogkeresztúrról, lengyel barátainknak lengyel fordításban is, ahogy mi láttuk...
Célba ért a Magyar a Magyarért Alapítvány, Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat első közös adománya, mellyel támogatja a kárpátaljai Pro Arte-Munkács Civil Szervezetet, Boksay József Alapítványt, Kárpátok Művészetéért és Kultúrájáért Egyesületet.
Konferencia a Tokaji Világörökségi Bormúzeumban. Részt vett Bánné dr. Gál Boglárka megyei közgyűlés elnöke, Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő Vizi László Tamás a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató helyettese . Vizi László Tamás tudományos főigazgató helyettes előadásában Apponyi Albertnek, Teleki Pálnak és a békediktátum magyar aláíróinak, Benárd Ágostnak és Drasche-Lázár Alfrédnak…
Ha meg is bocsátunk az ellenünk vétkezőknek, de emlékezzünk az áldozatokra és ne felejtsük el a neveiket!
Célunk az volt, hogy bemutassuk gazdag nemzeti értékeinket, a dalainkat, táncainkat, s azt hogyan ápolják ezen nemzeti hagyományainkat a gyermekeink, a művészek, a hagyományőrző népzenészek, néptáncosok!Megnéztük a művészeti iskola, Waszlavik Gazember László, Hoppál Bulcsú és a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület műsorát Kovács Norbert Cimbi vezetésével. Vacsora, majd hajnalig táncház…
A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság Teqball Kupát rendezett 10 csapat részvételével Tatán a Güntner Arénában. A megnyitón részt vett Nyilasi Tibor az MLSZ elnökségi tag, volt válogatott labdarúgó, Dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott az MLSZ megyei társadalmi elnöke és Borsó Tibor a Népfőiskolai Társaság elnöke, Khéner László MLSZ megyei igazgató. Kilenc…
2021 / 12 / 23

Tokaji Betlehemes

Kilenc éve játsszuk már a Betlehemes játékot Tokaj főterén. A hagyományosan Szenteste előtti napon tartandó előadáson a város apraja-nagyja megmozdul, a szereplő gyerekek mellett tanárok, vállalkozók, papok és lelkészek is aktívan kiveszik részüket a programból. A Tokaji Betlehemes 2011-re vezethető vissza, az év januárjában kezdet róla beszélgetni a kezdeményezés ötletgazdája…
A téli táncház, ami a Mikulás várására van kihegyezve. Ezért a gyerekközönségnek is kedvezünk programjainkkal. Bábelőadás is megjelent a táncház folyamán és a Mikulás is ellátogatott ajándékokat osztva nem csak a kicsiknek. A táncház megrendezését rendszeresen támogatja a Csoóri Sándor program is, amire nagy szükség van a közösség tovább éleséhez.
„Trianon 100” címmel tudományos konferencia és emlékülés az MTA - MAB Miskolci Székházában felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdasági építészek részvételével. Házigazda Bodonyi Csaba DLA, Rudolf Mihály DLA MMA tag építészek. Kassai prof. Pásztor Péter és a pécsi prof. Dévényi Sándor építészek, MMA tagok kiállítása a Kós-Házban. A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci…
1. oldal / 2