2018/06/15

NMI Szakmai nap Baktalórántházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgozó közművelődési szakemberek, valamint polgármesterek, civil szervezetek vezetőinek részvételével, 2018. június 7-én, Baktalórántházán, a Dégenfeld Kastélymúzeumban rendezték meg a Megyei Közművelődési Szakmai Napot. A találkozó legfontosabb célja volt, a közművelődési szakterületet érintő aktuális közérdekű információk ismertetése, a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó feladatok és kötelezettségek tisztázása, különös tekintettel a kulturális szakemberek továbbképzéséről szóló rendelet és az 1997. évi CXL. törvény tennivalóira. Ezeken túl a szakmai nap keretében helyi, megyei és régiós folyamatok jó gyakorlatainak bemutatására is sor került.
A szakmai napon a Tokaji Pap Miklós Népfőiskola megalakulását és történetét mutatta be Mankovits Tamás, a Magyar a Magyarért Alapítvány Kuratórium elnöke és Makoldi Miklós a Tokaji Várbarátok Köre Egyesületének elnöke.  
A szakmai nap zárásaként az érdeklődők, a múzeum munkatársainak tárlatvezetésével megtekinthették a kastélyt, mely minden résztvevőt visszarepített a múltba és interaktív kialakításával egyúttal, szórakoztató élményt nyújtott mindenki számára.