2023/04/26

„Must vagy soha” Tokaji Hungarikum és Kölyökfesztivál

A II. Rákóczi Ferenc Tehetséggondozó Általános Iskolában, melyen tiszteletét tette Dr. Koncz Zsófia miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő. A Magyar a Magyarért Alapítvány, a Pap Miklós Népfőiskola valamint a Tokaj Kincsei Egyesület négy napos rendezvény keretében célul tűzte ki a tokaji általános iskolás gyermekek körében a hungarikumaink megismerését, a hagyományőrzést, a generációk közötti szakadék csökkentését.

Otthoni feladatok között szerepelt többek között hungarikum reggeli készítése a családnak, nagyszülővel sütés-főzés, családfakészítés. Az iskolában délutánonként egyéni versenyeken lehetett a TOKPENeket (Tokaji Pengő) gyűjteni: Aranycsapat totó, Hungarikum totó, Tokaj értékei kvíz, illik nem illik kvíz, zenefelismerő verseny.

A záró napon a sportolásé volt a főszerep, illetve a szülőkkel együtt a gyermekek kipróbálhatták a kürtőskalács sütés fortélyát.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen tiszteletét tette dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony is, aki a díjak átadásában illetve a mustkirálynő koronázásában is aktívan részt vett.