2022/02/19

Tokaji Népzenei, Néptánc Farsang a Paulay Ede színházban

Célunk az volt, hogy bemutassuk gazdag nemzeti értékeinket, a dalainkat, táncainkat, s azt hogyan ápolják ezen nemzeti hagyományainkat a gyermekeink, a művészek, a hagyományőrző népzenészek, néptáncosok!
Megnéztük a művészeti iskola, Waszlavik Gazember László, Hoppál Bulcsú és a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület műsorát Kovács Norbert Cimbi vezetésével. Vacsora, majd hajnalig táncház…

Célunk az volt, hogy bemutassuk gazdag nemzeti értékeinket, a dalainkat, táncainkat, s azt hogyan ápolják ezen nemzeti hagyományainkat a gyermekeink, a művészek, a hagyományőrző népzenészek, néptáncosok!

Köszönjük a színvonalas műsort! A RANOI-s gyerekeknek: Báthori Nóra, Buzsik Ákos, Dálnoki-Kovács Dániel, Demeter Eszter, Dóka Laura, Filetóth Blanka, Gabura-Törzsy Zsófia, Gavalla Fanni, Labbancz Milán, Major Balázs, Makoldi Emese, Makoldi Márton, Makoldi Réka, Mayer Liza, Molnár Kincső, Porubszki Annamária, Schmidt Bettina, Schmidt Brigitta, Szabó Boglárka, Székely Gergő, Wiegand Kamilla, Wiegand Richárd, felkészítő tanárok Kolozsyné Takács Éva, Fábiánné Tasi Gabriella és Porubszki Dávid. Köszönjük Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú koncertjét, Kovács Norbert Cimbi vezette kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület műsorát, bemutatóját. A vacsorát a Bacchus étteremnek, a táncházat a Madaras együttesnek.
A rendezvényt a Polgári Budapestért Alapítvány, a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Hunyor Népfőiskola, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület, és a Magyar a Magyarért Alapítvány, a Tokaji Pap Miklós Népfőiskola szervezte.

A támogatók: a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Emberi Erőforrások Támogatáskezelője, Tokaj Város Önkormányzata.
Természetesen köszönjük a szponzorainknak is a támogatását, s a fotókat Tihanyi Károlynak!
Tokaji Népzenei, Néptánc Farsang a tokaji gyerekekkel, Waszlavikkal, a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesülettel, "Cimbivel", a nemzeti értékek ápolása jegyében...